Alun

Ce sunt erbicidele si cum se aplica acestea?

Pai, in primul rand, erbicidele sunt substante chimice, care au o actiune fitotoxica selectiva sau totala asupra speciilor de plante nadorite, adica buruienile. Indepartarea buruienilor dintr-o cultura de alun este necesara si totodata idicata deoarece acestea concureaza direct cu plantele pentru apa, substantele nutritive din sol, dar si spatiu, deoarece buruienile se inmultesc extraordinar de rapid, o singura asemenea planta putand produce pana la 5000 de seminte. In afara de aplicarea lucrarilor tehnologice de inlaturare si combatere ale buruienilor la alun (mulcirea sau dezinfectia solului, etc.), erbicidele pentru alun sunt cea mai buna metoda pentru a combate buruienile.

In al doilea rand, aplicarea erbicidelor la alun se poate face prin 2 metode, si anume: pe sol sau foliar, iar aici in functie de metoda de aplicare a erbicidelor, veti alege si erbicidele potrivite. In momentul in care aplicati erbicide la alun trebuie sa tineti neaparat cont si de cateva aspecte, cum ar fi: momentul in care aplicati (erbicidele se aplica numai pana in ora 10 dimineata sau dupa ora 19 seara), modul de actiune (erbicide de contact, sistemice sau reziduale) si cel fel de spectru de actiune au erbicidele folosite (selective sau totale).

Puteti accesa aici articolul nostru despre ingrijirea alunului, iar aici puteti gasi categoria noastra despre fungicidele pe care le puteti folosi impotriva bolilor la alun!