Mure

Aplicarea erbicidelor preemergente la mure are ca scop prevenirea aparitiei buruienilor. Erbicidele care sunt ajunse in sol sunt absorbite prin radacini stoloni sau rizomi. La buruienile dicotiledonate absorbtia erbicidului este mult mai mare decat la graminee.

Aplicare erbicidelor preemergente la mure pe intreaga suprafata se poate face cu incorporare si fara incorporare. Trebuie incorporate erbicidele volatile. Erbicidele volatile trec din starea lichida in starea gazoasa. Daca nu sunt incorporate imediat (cel mai tarziu 15-20 minute), pe timp calduros, pierderile prin volatilizare ajung la 50% din substanta activa aplicata. Erbicidele volatile nu trebuie aplicate pe sol umed ci pe unul uscat prin care sunt retinute mai bine de catre complexul absorbtiv al solului. Prin incorporarea erbicidelor volatile se reduce pericolulul de poluare.

In cazul aplicarii erbicidelor pe sol, acesta trebuie bine maruntit si nivelat pentru a asigura o repartizare uniforma a erbicidului. Prin aplicarea erbicidului pe sol se creaza o pelicula toxica la suprafata si la adancimea 2-6 cm, care este adancimea de germinarea a majoritatii buruienilor. Aceasta pelicula persista de regula de la 2-3 saptamani pana la 5-6 luni.

Pentru a putea pulveriza erbicidele puteti folosi pompa de stropit Evo Tools, iar pentru mai multa siguranta in timpul erbicidarii puteti folosi o masca de protectie.