Acarieni

Acarienii sunt paianjeni de dimensiuni foarte mici (microscopice), care au un corp semi-transparent si o durata medie de viata de 70 de zile. Acarienii fac parte din clasa arahnidelor, detin o trompa de care se folosesc pentru ros, intepat sau supt.

Acarienii sunt al doilea grup important de daunatori care provoaca pagube insemnate culturilor.

Atacul acarienilor:

Paianjenul brun al pomilor este o specie foarte raspandita, fiind observata in America de Nord, Noua Zeelanda, Australia, dar si in tarile Europene. La noi in tara poate fi observat in zonele de campie si in regiunile premontane. Paianjenul brun se hraneste cu frunze de mar, gutui, migdal, iar in urma intepaturilor dese frunzele acestora se decoloreaza, in cele din urma uscandu-se.

Paianjenul rosu comun este in mod normal vazut doar pe mar , in timp ce acarianul sudic ataca o varietate mult mai larga de plante. Un acarian face parte din familia Tetranychidae si este un arahnid, dar este mai mic si are o singura sectiune a corpului. Conditiile favorabile de dezvoltare ale paianjenului rosu comun sunt temperaturile ridicate si umiditatea scazuta. Paianjenul rosu comun este o specie polifaga si ataca pomii fructiferi, vita de vie, legumele, etc.

Pentru mai multe detalii despre atacul acarienilor puteti accesa categoria noastra, click aici!