Anti carii de lemn

Cum scapa de cariile de lemn

Cariile de lemn sunt insecte xilofage, adica se hranesc cu lemn. Ele pot provoca pagube semnificative structurilor din lemn, cum ar fi mobilierul, podelele, grinzile si acoperisurile.

Exista doua tipuri principale de carii de lemn:

Cariile lemnului uscat (Anobium punctatum) se hranesc cu lemnul uscat. Ele sunt adesea intalnite in mobilier vechi, in poduri si in alte zone unde lemnul este expus la aer. Larvele acestor carii sapa galerii in interiorul lemnului, provocand deteriorarea acestuia.

Cariile lemnului umed (Hylotrupes bajulus) se hranesc cu lemnul umed. Ele sunt adesea intalnite in grinzi si in alte structuri din lemn care sunt expuse la umiditate. Larvele acestor carii sapa galerii in interiorul lemnului, provocand deteriorarea acestuia.

Combatere cariilor de lemn

Combaterea cariilor de lemn este o operatiune complexa, care necesita adesea interventia unui specialist. Exista mai multe metode de combatere a cariilor de lemn, inclusiv:

Mecanica - indepartarea lemnului infestat. Aceasta metoda este eficienta, dar poate fi laborioasa si costisitoare.

Termica - tratarea lemnului cu temperaturi ridicate. Aceasta metoda este eficienta, dar poate deteriora lemnul.

Chimica - utilizarea de insecticide. Aceasta metoda este cea mai eficienta si mai rapida, dar poate fi periculoasa pentru oameni si animale de companie.

Insecticidele Bayer

Bayer ofera o gama de insecticide eficiente pentru combaterea cariilor de lemn, inclusiv:

K-Othrine Partix este un insecticid anti plosnite formulat ca o suspensie concentrata polimerizata (Partix) cu actiune de contact, pentru combaterea insectelor zburatoare si taratoare (tantari, gandaci, plosnite. paianjeni, furnici, purici, muste in repaus, viespi in cuib)K-Othrine - un insecticid cu spectru larg, care este eficient impotriva unei game de insecte, inclusiv cariile de lemn.

Solfac Combi - un insecticid cu spectru larg, care este eficient impotriva unei game de insecte, inclusiv cariile de lemn. Solfac Combi este disponibil sub forma de lichid in ambalaj de 1 litru.

Daca aveti probleme cu cariile de lemn, este important sa luati masuri imediat pentru a le elimina. Insecticidele Bayer sunt o solutie eficienta pentru combaterea cariilor de lemn, dar este important sa urmati instructiunile de pe eticheta cu atentie pentru a va asigura ca le utilizati in siguranta.

Pentru a comanda insecticide Bayer pentru combaterea cariilor de lemn, vizitati site-ul nostru web sau contactati-ne telefonic.