Filtre

Orz

Culturile de cereale paioase sunt invadate, in mare parte, de buruieni dicotiledonate care apar atat toamna cat si primavara. Buruienile dicotiledonate din cadrul culturilor de orz se afla in competitie cu acestea pentru resurse precum nutrientii, apa si lumina. Buruienile pot, de asemenea, provoca alte probleme prin "adapostirea" daunatorilor si a bolilor, interferarea cu operatiunile de recoltare si cresterea costurilor de curatare si uscare. Fara distrugerea buruienilor, productivitatea culturilor poate fi redusa semnificativ.

Primavara este perioada in care buruienile cresc puternic. Erbicidarea optima a culturilor de orz in acest sezon se face in postemergenta timpurie, cand buruienile sunt mici si au crestere activa. Erbicidul postemergent asigura distrugerea intregii structuri a buruienilor, de la tulpina inspre radacini. De obicei, se aplica de mai multe ori pe parcursul perioadei de vegetatie.

Odata cu incalzirea vremii, este timpul sa va asigurati ca va ocupati de controlul buruienilor in culturile de cereale. In acest moment al anului, nu este nevoie de mult timp ca buruienile sa aiba un impact direct semnificativ asupra calitatii, prin mentinerea unui mediu umed la baza plantelor. Astfel, va puteti confrunta cu o recolta intarziata sau contaminarea boabelor.

Erbicidele din aceasta categorie va vor ajuta sa scapati de buruienile nedorite din culturile de orz. Pentru a va proteja in momentul erbicidarii culturilor de orz puteti folosi o masca de protectie.