Filtre

Orzoaica

Inainte de a alege produsele pentru efectuarea erbicidarii la orzoaica, cel mai recomandat este sa stiti istoricul parcelelor unde sunt amplasate culturile de cereale, cu toate informatiile referitoare la culturile precedente, produsele aplicate, problemele observate si apoi sa isi achizitioneze erbicidele pentru aceasta primavara.

Pentru o buna selectie e erbicidelor la orzoaica si dozarea optima a acestora trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte: identificarea spectrului de buruieni prezente, stabilirea ponderii buruienilor din cadrul solei, pe specii, identificarea buruienilor problema, corelarea intre sensibilitatea maxima a buruienilor si toleranta maxima a culturii, alegerea produsului si momentului aplicarii.

Erbicidele pentru orazoaica distrug buruienile care pot cauza pierderi insemnate de recolta (10-50%). Erbicidul pentru orzoaica se alege in functie de buruienile existente. Cele mai raspandite buruieni dicotiledonate din culturile de cereale paioase sunt: stirul, musetelul cainelui, traista ciobanului, loboda, volbura, turita, palamida, albastrelele, spanacul salbatic, troscot, iarba rosie, piciorul cocosului, mustarul salbatic, susaiul, rocoina.

Pentru a va proteja in momentul erbicidarii culturii de orzoaica puteti folosi masca de protectie.