Filtre

Pepeni

Erbicidarea se poate face prin doua metode: pe sol sau foliar. In functie de metoda de erbicidare, se vor alege erbicidele potrivite. Se va tine cont de anumite aspecte, precum: momentul aplicarii, mai exact daca erbicidarea se face preemergent sau postemergent, modul de actiune (cu erbicide de contact, sistemice sau reziduale) si de spectrul de actiune al acestora (selectiv sau total).

Erbicidele pentru pepeni pot fi preemergente sau postemergente. Erbicidele preemergenete se aplica inainte de rasarirea buruienilor si a plantelor de cultura. Erbicidele postemergente se aplica dupa rasarirea buruienilor, in perioada de vegetatie a acestora.

Pentru ca aplicarea erbicidelor sa aiba efectul asteptat, este indicat sa se respecte intervalele de temperatura recomandate la aplicare, precum si momentul optim de aplicare, corelat cu stadiul de vegetatie al buruienilor si al plantelor de cultura.

Nu se recomanda aplicarea erbicidelor la pepeni in perioade cu vanturi puternice sau urmate de precipitatii, pentru a preveni poluarea mediului si a asigura eficienta tratamentului.

Pentru a putea pulveriza erbicidele la pepeni este recomandata o pompa de stropire Evo Tools. Pentru a va proteja de erbicide puteti folosi masca de protectie.