Filtre

Ceapa

Erbicidele sunt substante chimice care au o actiune toxica selectiva sau generala. Erbicidele selective sunt limitate pentru a putea fi utilizate doar la anumite specii vegetale, in timp ce erbicidele celelalte, cu actiune toxica generala pot fi folosite la orice specie de plante. Erbicidele pentru catina sunt folosite pentru distrugerea buruienilor care apar in plus si se vor lupta pentru substantele nutritive din sol.

Buruienile care sunt daunatoare pentru culturile de ceapa sunt cele care se dezvolta libere si abundent. Buruienile care apar in culturile de ceapa pot produce pagube foarte insemnate datorita faptului ca acestea se inmultesc foarte rapid si ajung sa concureze cu plantele de ceapa pentru substantele nutritive din sol. In cazul in care buruienile se raspandesc foarte mult acest lucru poate duce la scaderea randamentului culturii de ceapa.

Erbicidele pentru ceapa vin in ajutorul metodelor vechi de inlaturare ale buruienilor, cum ar fi plivitul.

Erbicidele de ceapa pot combate buruieni precum: coada vulpii, costrei, iarba barboasa, iarba grasa, meisor, mohor, traista ciobanului, trepadatoare, zamosita, odos, albastrita, fumarita, golicica, hrisca urcatoare, lungurica.

Pentru a va proteja in momentul folosirii erbicidelor puteti folosi manusi de gradina si masca de protectie.