Fasole

Pentru a folosi erbicide la cultura de fasole trebuie sa tineti cont de cateva aspecte cum ar fi: momentul in care aplicati erbicide pentru fasole, temperatura si gradul de umiditate in momentul aplicarii si precipitatiile.

In primul rand, cel mai recomandat moment pentru aplicarea erbicidelor in culturile de legume este inainte de insamantare. Unele tipuri de erbicide pot fi aplicate chiar si in timpul procesului de insamantare.

In al doilea rand conditiile atmosferice din timpul aplicarii erbicidelor la fasole reprezinta un factor extrem de important. Temperatura ideala in momentul aplicarii erbicidelor este de 16 maxim 20 de grade, de aceea este recomandat ca erbicidele sa fie aplicate inainte de ora 10 dimineata sau seara dupa ora 19.

Nu este recomandat sa aplicati erbicide la fasole in momentul in care vantul sufla cu putere deoarece in momentul pulverizarii, stropii vor fi preluati de vant, iar pe buruieni va ajunge o cantitate mai mica de erbicid.

In al treilea rand aplicarea erbicidelor la fasole nu se face niciodata dupa ploaie atunci cand plantele sunt umede. Ar fi ideal daca inainte sa aplicati erbicide ati urmari prognoza meteo pentru a evita ca substanele aplicate sa fie „spalate” de ploaie.

Pentru a erbicida puteti folosi o pompa de stropit Evo Tools, un combinezon si o masca de protectie.