Filtre

Secara

Culturile de secara sunt invadate, in mare parte, de buruieni dicotiledonate care apar atat toamna cat si primavara. Buruienile dicotiledonate din cadrul culturilor de secara se afla in competitie cu acestea pentru resurse precum nutrientii, apa si lumina. Buruienile pot, de asemenea, provoca alte probleme prin "adapostirea" daunatorilor si a bolilor, interferarea cu operatiunile de recoltare si cresterea costurilor de curatare si uscare. Fara distrugerea buruienilor, productivitatea culturilor poate fi redusa semnificativ.

Utilizarea erbicidelor poate imbunatati oportunitatea insamantarii, permitand plantarea in timp util a culturilor. Structura solului este imbunatatita, reducandu-se riscul de eroziune. In agricultura cu pamant uscat, controlul eficient al erbicidelor pentru secara asigura absorbtia mai mare a apei de catre culturi, reducandu-se astfel daunele din cauza secetei.

Puteti folosi erbicide pentru secara in culturile care se afla in stare vegetativa buna si nu prezinta urme de stres de orice natura, inclusiv seceta, exces de apa sau orice alt factor care poate afecta cresterea.

Pentru a folosi erbicide la cultura de secara trebuie sa respectati intotdeauna specificatiile produsului, avand in vedere fitotoxicitatea acestuia asupra plantelor cu frunza lata, se evita driftul catre culturile adiacente.

Nu se utilizeaza erbicide la cultura de secara in zilele cu vant puternic si pentru a va proteja trebuie sa folositi un combinezon si o masca.