Filtre

Ardei

Eficacitatea erbicidelor

In cazul in care ai o gradina cu legume sau o curte mare care iti doresti sa arate ingrijit, buruienile iti vor da mari batai de cap, din cauza faptului ca acestea se raspandesc necontrolat!

Metodele vechi si greoaie precum plivitul, sapatul si smulsul buruienilor folosind scule si unelte de gradinarit pot da rezultate pentru zonele mai mici sau doar pe termen scurt.

In prezent, cea mai eficienta si rapida metoda pe care o puteti folosi sunt utilizarea de erbicide. Si aici putem vorbi despre mai multe tipuri fie preemergente / postemergente fie totale sau selective.

In cazul utilizarii erbicidelor preemergente, acestea trebuiesc folosite spre sfarsitul iernii pentru a va bucura de cele mai bune rezultate. In cazul erbicidelor postemergente, acestea se folosesc de regula primavara, in momentul in care buruienile incep sa creasca.

Inainte sa aplicati erbicide pe diverse suprafete trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte, cum ar fi: stabilirea tipurilor de asolament si a rotatiei culturilor, identificarea prin grupare a buruienilor predominante pe fiecare sola, stabilirea dozelor optime pentru fiecare erbicid in cazul cand este aplicat singur, dupa stabilirea sortimentului de erbicide precum si a dozelor de aplicare a acestora, se va calcula necesarul (in kg sau litri).

In aceasta categorie veti putea gasi erbicide care pot fi folosite la Ardei!