Vinete

Sursa principala de hrana, atat in alimentatia omului cat si a animalelor sunt legumele. Acestea sunt esentiale pentru o dieta echilibrata. Insa, calitatea nutritiva a acestora este direct proportionala cu metodele de ingrijire folosite, modalitatile de irigare, ingrasamintele si erbicidele aplicate.

Terenurile pe care se cultiva legumele au o fertilitate ridicata, ceea ce favorizeaza dezvoltarea buruienilor.

Buruienile produc pagube insemnate culturilor de vinete. Acestea sunt gazde perfecte pentru numerosi daunatori si agenti patogeni ai plantelor legu!micole. Buruienile sunt rezistente la conditiile nefavorabile de mediu si cresc mai repede determinand sufocarea plantelor de cultura.

Erbicidele aplicate corect la vinete, pot combate buruienile in perioadele critice ale plantelor de cultura pe o perioada de timp de 45-60 zile, asigurand adesea sporuri de productie de 20-25%, in functie de specia cultivata.

Momentul aplicarii erbicidelor la vinete se stabileste in functie de: felul erbicidului (volatil sau nevolatil), specia cultivata si sistemul de cultura practicat, compozitia floristica a buruienilor din zona.

Pentru a va proteja in momentul in care aplicati erbicide la cultura de vinete puteti folosi un combinezon de unica folosinta.