Coltii babei

Coltii babei sau dupa denumirea stiintifica Tribulus terresstris este o plana care se aseamana cu vita de vie, prezentand numeroase tulpini cu lungimi diferite ce pot ajunge chiar si pana la un metru. Buruiana Coltii babei (Tribulus terresstris) are ramuri multiple care se intind pe suprafata pamantului. Se poate sa mai fi auzit de coltii babei, dar sub alte forme deoarece aceasta mai are si alte denumiri cum ar fi: paduchele calului sau vita de vie intepatoare.

Coltii babei (Tribulus terresstris) – florile au culoare galbena, fructele au 3 colti care sunt ascutiti, de aici provenind si denumirea de „Coltii babei”.

Cotiledoanele sunt carnoase si petiolul de culoare alba si scurt. Frunzele sunt de culoare gri-verzui si au forma ovala.

Pentru a scapa de coltii babei trebuie sa folositi erbicide specifice, dar inainte de toate trebuie sa fiti echipat adecvat. In momentul in care aplicati erbicide impotriva buruienii coltii babei trebuie sa purtati un combinezon de unica folosinta (pentru ca substanta pulverizata sa nu faca contact cu pielea), masca de protectie si manusi.

Puteti afla mai multe din articolul nostru despre coltii babei (click aici)!