Afine

Cel mai important pentru a avea o livada sanatoasa este sa aplicati la timp tratamentele fitosanitare. Aplicarea tratamentelor fitosanitare va aduce pomilor din livada dumneavoastra un plus cand vine vorba despre boli sau daunatori. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi la Afin!

Afinul este un arbust care face parte din familia Ericaceae si poate fi observat cel mai des in zonele montane. Alegeti un loc insorit, adapostit, in timp ce afinele tolereaza umbra, se obtin recolte mai bune la soare. In acelasi timp, acestea nu trebuie expuse la vant puternic. Afinul se dezvolta sub forma de tufa, acesta poate atinge pana la o inaltime maxima de 2 metri. Radacinile pot ajunge pana la 40 de centimetri adancime, afinul fructifica in al 2 lea an din momentul in care ati plantat. Culoarea tulpinilor variaza de la verde la rosu-maroniu. Mugurii se formeaza pe partea superioara a tulpinilor si au o forma rotunda.

Aplicarea insecticidelor la afin este necesara pentru a putea combate aparitia daunatorilor. Daunatorii care pot aparea la afin sunt: afidele, acarienii sau paduchele din San Jose.

Mai multe detalii despre combaterea bolilor si daunatori la afin puteti afla chiar din articolul nostru, click aici!