Filtre

Sondaj

Ovaz

Inainte de a alege produsele pentru efectuarea erbicidarii la ovaz, cel mai recomandat este sa stiti istoricul parcelelor unde sunt amplasate culturile de cereale, cu toate informatiile referitoare la culturile precedente, produsele aplicate, problemele observate si apoi sa isi achizitioneze erbicidele pentru aceasta primavara.

Un factor care infuenteaza rezultatul erbicidarii la ovaz este aplicarea erbicidelor in faza optima de dezvoltare a buruienilor, adica mai devreme: cultura nu este concurata pentru lumina, apa, hrana si este nevoie de o doza mai mica pentru un efect maxim. Oricum fiecare erbicid are un termen maxim pana la care se poate aplica in conditii de siguranta.

Momentul in care se aplica erbicidul pentru ovaz si alte cereale paioase depinde de modul de actiune al erbicidului. O clasa de erbicide sunt cele care se aplica inainte de rasarire, ele formand o pelicula pe sol ce impiedica rasarirea. O alta clasa de erbicide sunt cele ce se aplica dupa ce buruienile sunt rasarite, fiind absorbite prin foliaj.

In aceasta categorie veti putea gasi erbicide care va vor ajuta sa indepartati buruienile aparute in culturile de ovaz. Pentru mai multa siguranta in timpul erbicidarii puteti folosi o masca de protectie.