Filtre

Sondaj

Par

Erbicidarea solului este o lucrare importanta care trebuie facuta in livada pentru a proteja pomii de buruieni. Alegerea erbicidelor este esentiala si se face in functie de spectrul de actiune asupra buruienilor, anuale sau perene, monocotiledonate sau dicotiledonate si eficacitatea acestora.

Pentru aplicarea cat mai corecta a erbicidarii la par trebuiesc luate o serie de masuri cum ar fi: alegerea corespunzatoare a duzelor de pulverizare a solutiilor, stabilirea corecta a inaltimii de la care se pulveriozeaza solutia, pastrarea pe cat posibil a unei presiuni de lucru cat mai constante si a aceleasi viteze de deplasare a agregatelor de aplicare a erbicidelor, realizarea unei pulverizari cu picaturi fine care sa ramana pe frunzele buruienilor, omogenizarea atenta a solutiilor. Erbicidelor sub forma de pulbere umectabila (praf), se introduc intr-un recipient cu un volum de 10-12 l, adaugand apa treptat si amestecand permanent pana cand se realizeaza o pasta fina si apoi produsul obtinut se trece in rezervorul pompei care in prealabil fusese umplut cu apa pana la jumatate. In cazul erbicidelor lichide se introduce apa pana la jumatatea rezervorului pompei, dupa care se toarna cantitatea de erbicid calculata si se umple rezervorul cu apa.

Erbicidele pentru cultura de par ajuta la pastrarea spatiului aerisit si o hranire mai buna a pomilor cu substantele nutritive din sol. Pentru o pulverizare mai buna a erbicidelor la cultura de par puteti folosi pompa de stropit de la Evo Tools.