Filtre

Sondaj

Ingrasamant gazon pentru iarna, Landscaper Pre Winter, 15 kg

Contact

Ingrasamant gazon

1 2 3

Ce ingrasamant pentru gazon sa folositi?

Un bun gradinar stie importanta ingrasamintelor sau a compostului. Stiind care ingrasamant de gazon se potriveste cel mai bine, te va ajuta sa maximizezi cresterea acestuia. Exista multe tipuri de ingrasaminte pentru gazon pe piata si pentru a alege ingrasamantul potrivit trebuie sa intelegeti diferenta dintre fiecare si sa va cunoasteti tipul de gazon si sol.

Ce este ingrasamantul?

Ingrasamantul este o substanta care poate fi organica sau anorganica (minerala), care este utilizata pentru a imbunatati calitatea solului si pentru a furniza nutrientii si mineralele necesare culturilor si plantatiilor, in cazul nostru pentru gazon.

In ciuda faptului ca ingrasamintele permit fertilizarea solului, este necesar sa nu le folositi in exces, deoarece acestea pot fi toxice si pot modifica nivelul de aciditate prezent in sol.

Diferite tipuri de ingrasamant pentur gazon

Fertilizarea este o modalitate eficienta de a preveni deteriorarea cauzata de boli si daunatori si de a reduce la minimum intretinerea gazonului. Totul este bine, dar ce tip de ingrasamant ar trebui sa folositi?

Exista trei tipuri diferite de ingrasaminte:

Ingrasamant starter sau ingrasamant pentru iarba nou infiintata. Acest tip de ingrasamant este absorbit rapid de gazon, dar are o eficacitate pe termen scurt. Ajuta la cresterea gazonului, deoarece acesta are un continut ridicat de azot. Se recomanda utilizarea acestuia dupa insamantare.

Ingrasamant cu eliberare lenta. Ingrasamantul de acest tip are eficienta pe termen scurt si mediu (aproximativ 10 saptamani). Este o alegere buna de ingrasamant daca doriti ca peluza dvs. sa creasca mai repede si sa fie mai densa.

Ingrasamant pe termen lung. Dupa cum sugereaza si numele, are o eficacitate pe termen lung. Utilizarea acestuia este recomandata pentru peluze sanatoase, care prezinta putine semne de deficienta. O puteti aplica o data pe an pentru a satisface nevoile nutritionale ale gazonului dvs.