Cais

Caisul sau dupa denumirea stiintifica Prunus armeniaca este un pom fructifer de talie mica, dar cu o coroana mare care face parte din familia Rosaceae. Caisii prefera solurile bine drenate. O sa va intrebati ce inseamna asta. Ei bine, solurile bine drenate sunt solurile care permit apei sa se scurga intr-un ritm bun, mai exact cele care nu permit acumularea baltilor in jurul trunchiului. Este foarte bine de stiut deoarece daca solul nu este drenat corespunzator plantele nu au suficient timp pentru absorbtia apei, iar astfel se pot ofilii. In aceasta categorie veti gasi insecticide care se pot utiliza pentru a combate daunatorii caisului.

Insecticidele sunt substante chimice care omoara sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare. Insecticidele sunt folosite in agricultura, silvicultura si pomicultura.

Pentru mai multe detalii despre plantare, ingrijire sau combaterea bolilor si daunatorilor unui cais puteti citii articolul nostru Caisul (Prunus armeniaca) - Pasii de urmat pentru o plantare ca la carte.