Varza

Pentru suprafetele mici care au fost cultivate cu varza, solutia traditionala de eliminare a buruienilor este plivitul manual. Daca aveti o gradina foarte mica, in care sunt cultivate cateva legume pentru consumul propriu, plivitul poate fi o solutie viabila, dar ramane totusi una istovitoare si consumatoare de timp.

Trebuie sa tinem cont si de faptul ca imburuienarea poate aparea la scurt timp, din cauza faptului ca buruienile se inmultesc extrem de rapid o singura planta putand produce pana la 5.0000 de seminte.

Cu ajutorul erbicidelor pentru varza se economisesc foarte multe resurse, mai ales in cazul fermierilor mici. Nu se mai consuma timp si nici energie sau resurse financiare prea mari, pentru a lupta impotriva buruienilor a caror aparitie este sigura an de an. Cu ajutorul erbicidelor pentru varza, costul total pentru producerea legumelor este mult mai scazut, iar legumele au o calitate superioara.

Nu este recomandat sa aplicati erbicide la varza atunci cand vantul sufla cu o viteza mai mare de 15-20 de kilometri pe ora. In aceste conditii, stropii pulverizati sunt luati de vant si purtati la mare distanta, iar pe buruieni va ajunge o cantitate mult mai mica de erbicid.

Nu uitati sa va protejati in momentul in care aplicati erbicidele la varza folosind un combinezon si o masca de protectie.