Scorus

Erbicidele sunt substante chimice care au o actiune toxica selectiva sau generala. Erbicidele selective sunt limitate pentru a putea fi utilizate doar la anumite specii vegetale, in timp ce erbicidele celelalte, cu actiune toxica generala pot fi folosite la orice specie de plante. Erbicidele pentru scorus sunt folosite pentru distrugerea buruienilor care apar in plus si se vor lupta pentru substantele nutritive din sol.

Buruienile pot fi in adevaratul sens al cuvantului o pacoste in gradina: acestea fura apa si hrana plantelor cultivate. In unele cazuri buruienile pot fi si plante care adapostesc numeroase boli sau daunatori. Erbicidele pentru scorus vin in ajutorul dumneavoastra pentru a avea o gradina sau livada curata si sanatoasa. Aplicarea erbicidelor la scorus are ca scop prevenirea aparitiei buruienilor. Erbicidele care sunt ajunse in sol sunt absorbite prin radacini stoloni sau rizomi. La buruienile dicotiledonate absorbtia erbicidului este mult mai mare decat la graminee.

In general momentul optim pentru a folosi erbicide la scorus depinde de substanta folosita, momentul in care se aplica tratamentul si tipul buruienilor pe care vreti sa le combateti. Nu trebuie sa folositi niciodata erbicide imediat dupa ce afara a plouat, sau in momentul in care plantele sunt umede. Solutia activa din erbicide are nevoie de un anumit interval de timp pentru a-si putea face efectul.

Pentru a va proteja in momentul in care folositi erbicide la scorus puteti folosi o masca de protectie si un combinezon.