Bacillus thuringiensis

Formularile insecticidor pe baza de substanta activa Bacillus thuringiensis au fost recunoscute ca fiind una dintre cele mai reusite metode de combatere impotriva daunatorilor insectelor, sigure din punct de vedere ecologic si durabile. Echipele de cercetare din intreaga lume cauta diversitatea substantei active Bacillus thuringiensis, oferind mai multe optiuni de bio-insecticide si alternative pentru a aborda rezistenta la insecte.

Controlul daunatorilor cu Bacillus thuringiensis depinde de ingredientul sau activ, o proteina cristalina, care paralizeaza sistemul digestiv al insectei. Insecta infectata inceteaza sa se hraneasca si moare de foame. In timp ce tulpinile initiale de combatere a daunatorilor Bacillus thuringiensis au fost directionate catre au fost dezvoltate noi tulpini pentru a ataca anumite muste si tantari.

Pentru utilizarea insecticidelor care contin substanta activa Bacillus thuringiensis:

In primul rand, cititi eticheta. Nu trebuie sa utilizati Bacillus thuringiensis in gradina daca nu aveti daunatorii pe care ii elimina. Produsele Bacillus thuringiensis sunt foarte specifice in ceea ce priveste insectele pe care le vor ucide sau nu. La fel ca in cazul oricarui pesticid - artificial sau natural - exista intotdeauna pericolul ca insectele sa devina imune si nu doriti sa adaugati la aceasta problema cu utilizarea excesiva.

In al doilea rand, Bacillus thuringiensis va afecta doar acele insecte care il mananca, asa ca pulverizarea recoltei de porumb dupa ce larvele si-au facut loc nu prea va mai fi de folos. Momentul este crucial, astfel incat gradinarul atent nu va incerca sa stropeasca molii sau oua, ci doar frunzele pe care larvele le vor manca.