Carabusul de mai

Carabusii de mai sunt gandaci din familia Scarabaeidae si sunt specii care mananca plante din subfamilia Melolonthinae. Avand in vedere asemanarile fizice externe dintre adulti si larvele acestui gen, acestea sunt de obicei tratate ca un singur grup, impartasind obiceiuri si biologie similare. Etapele larvare ale acestor gandaci sunt daunatoare culturilor, deoarece se hranesc cu radacinile plantelor, provocand stres, iar intr-un final moartea plantei.

Deteriorarea initiala nu este vizibila in partile aeriene ale plantei, deoarece larvele se hranesc doar cu firele de radacina si materialul organic in timpul primului si al doilea stadiu. Cand trec la etapa urmatoare, larvele incep sa se hraneasca cu radacini mai mari ale plantelor, ceea ce duce mai tarziu la semne de ofilire si crestere reticenta.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate aparitia carabusului de mai.

Cele mai bune masuri de combatere impotriva carabusului de mai sunt: Cel mai recomandat este sa realizati araturi adanci de toamna. O alta metoda buna de combatere impotriva carabusului de mai este prelucrarea repetata a solului in primavara.

Pentru mai multe detalii despre Carabusul de mai puteti citii articolul nostru, click aici!