Cicade

Cicada melifera este o specie de cicada originara din estul Americii de Nord, iar in anul 2009 au fost observate populatii ale cicadelor melifere in zona orasului Constanta. Aceasta este un daunator foarte greu de combatut deoarece se extinde rapid la toate plantele din gradina dumneavoastra.

Plantele gazda ale cicadei melifere depasesc 200 de specii, vorbind de plante spontane ale pomilor fructiferi si plantele ornamentale. Cicada melifera ajunsa in stadiul de adult, dar si larvele se hranesc cu sucul celular al plantelor prin intepat si supt.

Cicada gheboasa face parte din familia Membracidae si este originara din America de Nord. Reprezinta un daunator periculos pentru pomi, livezile tinere si vita de vie. Cicadele provoaca mici incizii in scoarta ramurilor, astfel afectand toate vasele libere ale pomilor, intrerupand circulatia sevei. Ramurile care au fost atacate de cicade vor fructifica slab, implic productia va fi afectata.

De asemenea, ranile care au fost provocate de cicade vor permite agentilor patogeni sa se strecoare in planta, larvele hranindu-se cu frunzele multor specii de pomi fructiferi sau plante de ornament.

Afla mai multe detalii din articolele noastre -> Cicada melifera, Cicada gheboasa.