Filtre

Cornuti

Cornuti (Xanthium strumarium) este o buruiana dicotiledonata care este originara din America Centrala si se dezvolta pe suprafata terenurilor care au fost abandonate sau la marginea culturilor.

Cornuti are o tulpina inalta pana la maxim 120 de centimetri, erecta si rotunda. Frunzele sunt asezate spiralat si pe ambele fete prezinta peri scurti. Florile sunt sferice si de culoare verde, asezate la capetele lastarilor.

Cornuti (Xanthium strumarium) infloreste in perioada lunilor iulie-septembrie. Fructele sunt sub forma de scaieti ovoizi ce pot avea dimensiuni cuprinse intre 23 si 26 de milimetri, sunt acoperite cu ghimpi duri ce au o lungime de 5-7 milimetri. Cornuti au semintele inchise in capsule foarte dure, protejate de spini.

In momentul in care aplicati erbicidele la cornuti tineti cont ca trebuie sa fiti echipat corespunzator (masca de protectie, manusi si combinezon).

Cornuti de dimensiuni mari pot produce intre 500 si 2300 de scaieti, iar utilizarea erbicidelor va fi cea mai buna solutie pentru a reusi sa combateti cornuti!

Mai multe detalii despre combaterea Cornuti (Xanthium strumarium) veti putea gasi in articolul nostru (click aici)!