Filtre

Afine

In functie de etapa de vegetatie in care se realizeaza (primavara sau toamna, dupa caderea frunzelor), aplicarea tratamentelor cu fungicide la afin are rol preventiv sau de ameliorare a bolilor provocate de daunatori. Preventia este insa esentiala, pentru ca astfel de boli, odata instalate, pot aduce pagube insemnate in livada sau

Pentru majoritatea soiurilor de pomi fructiferi, numarul mediu al tratamentelor aplicate intr-un an este de 5 - destul de multe, dar perfect justificate, avand in vedere faptul ca schimbarile de anotimp favorizeaza aparitia de noi boli si daunatori.

Un tratament eficient cu fungicide la afin trebuie sa tina cont de anotimp si de cat de favorabile sunt conditiile meteo in ziua aleasa pentru aplicare.

Stropirea pomilor fructiferi cu fungicide este necesara in mai multe etape: primavara, inainte de inflorire, toamna, in perioada de repaus vegetativ si dupa caderea frunzelor, la finalul lunii februarie sau cand conditiile meteorologice arata ca iarna este pe sfarsite, de-a lungul perioadei de vegetatie.

Pentru a putea pulveriza fungicidele la afin puteti folosi o pompa de stropit Evo Tools. In paralel cu fungicidele folosite la afin puteti folosi si un regulator de crestere Tron Ph care ajuta la absorbtia nutrientilor pe cale foliara.