Orez

Daca erbicidele sunt pulverizate in mod gresit pe pamant, efectele nedorite pot aparea imediat dupa ce noile plante incep sa germineze, si adesea sunt mai severe atunci cand semintele sunt plantate superficial. Daca se aplica erbicide in mod incorect pe plante, efectele se vor vedea imediat, de la cateva ore pana la cateva zile: frunzele se ingalbenesc, apar pete, iar plantele se ofilesc.

Erbicidele sunt produse chimice folosite pentru combaterea buruienilor din diferite culturi. Odata aplicate, aceste substante exercita un efect negativ asupra tesuturilor sau metabolismului plantelor cu care intra in contact, ce duce la inlaturarea acestora.

Erbicidele se impart in doua categorii: de contact si sistemice. Cele de contact actioneaza prin atingerea directa cu planta sau partea de planta care trebuie distrusa. Erbicidele sistemice sunt de actiune interna, fiind absorbite de plante fie prin frunze, fie prin radacina si apoi sunt transportate prin seva bruta in tot organismul plantei, cauzand intoxicarea acesteia.

Cand aplicati erbicide la orez trebuie sa tineti cont de conditiile climatice, momentul pulverizarii erbicidelor la orez si metoda de pulverizare.

Pentru pulverizarea erbicidelor la orez puteti folosi o pompa pentru stropit Evo Tools.