Sorg

Sorgul este o planta pretentioasa sub aspectul infiintarii culturii. De aceea, este important sa i se asigure o rasarire rapida si omogena, care sa faciliteze controlul buruienilor si sa limiteze concurenta exercitata in special de gramineele estivale. Este indicat, asadar, ca patul germinativ sa fie pregatit cu grija, iar semanatul sa fie foarte bine efectuat si sa asigure un contact bun intre sol si samanta; de asemenea, semanatul trebuie realizat intr-un sol cald (cu o temperatura de peste 12degC) si la o adancime suficienta (3-4 cm), care sa limiteze sensibilitatea fata de erbicide - mai ales fata de antigramineele radiculare utilizate in solurile filtrante sau inaintea unor perioade ploioase.

Avand in vedere presiunea constanta a gramineelor si dicotiledonatelor - care se diversifica -, erbicidarea preemergenta la sorg ramane o metoda sigura, sub aspectul eficacitatii. Asfel, concurenta buruienilor poate aparea devreme la sorg, inca din etapa semanatului, continuand pana in momentul in care covorul vegetal al sorgului ajunge sa acopere spatiile dintre randuri (respectiv, in stadiul de 8-10 frunze al sorgului), privand de lumina buruienile care se gasesc dedesubt.

Pentru a va proteja in momentul folosirii erbicidelor la sorg puteti folosi un combinezon de unica folosinta si o masca de protectie.