Filtre

Gazon

Erbicidele pentru gazon sunt necesare! Se spune ca daca tundem gazonul de cateva ori buruienile vor muri, este total gresit.

Substanta pe care o folositi trebuie sa distruga doar buruienile, fara a afecta gazonul. De aceea, primul criteriu trebuie sa fie alegerea erbicidului potrivit pentru gazon. Conteaza de asemenea si gradul de fitotoxicitate al erbicidelor pentru buruienile care s-au dezvoltat in jurul gazonului, dar si cat de nocive sunt reziduurilor din sol.

Erbicidele pentru gazon pot fi de 2 tipuri: cu actiune generala sau selectiva. Erbicidele selective pentru gazon au o substanța activă, care lucrează pe diferite tipuri de buruieni.

Puteti folosi chiar si erbicide pe un gazon care a fost proaspat infiintat, dar acest lucru se va intampla numai in cazul erbicidelor selective pentru gazon. Prima data trebuie sa asteptati cresterea buruienilor, nu mai devreme de sfarsitul lunii aprilie.

Puteti folosi pentru a va proteja de erbicide un combinezon si masca de protectie, iar pentru a pulveriza erbicidul pentru gazon puteti folosi o pompa de stropit Evo Tools.