Telina

Terenurile pe care se cultiva telina au o fertilitate ridicata, ceea ce favorizeaza dez!voltarea buruienilor.

Buruienile produc pagube insemnate culturilor legumicole. Acestea sunt gazde perfecte pentru numerosi daunatori si agenti patogeni ai plantelor legu!micole. Buruienile sunt rezistente la conditiile nefavorabile de mediu si cresc mai repede determinand sufocarea plantelor de cultura.

Din acest motiv trebuie luate masuri de eliminare a buruienilor. Astfel, pe langa prasile manuale si mecanice, rotatia culturilor, buruienile se combat eficient prin folosirea erbicidelor.

Erbicidele aplicate corect la culturile de telina, pot combate buruienile in perioadele critice ale plantelor pe o perioada de timp de 45-60 zile, asigurand adesea sporuri de productie de 25-30%.

Combaterea chimica a buruienilor in cultura de telina este un proces complex care depinde de: numarul de specii de buruieni existente in cultura.

Erbicidele se aleg in functie de: selectivitatea lor pentru plantele cultivate, sistemele de cultura practicate, fitotoxicitatea pentru buruienile din zona, remanenta si nocivitatea rezidurilor din sol si productie, tehnica de aplicare. Doza de aplicare este specifica fiecarui erbicid si este in functie de: concentratia preparatului in substanta activa.

In momentul in care folositi erbicide in cultura de telina puteti sa va protejati utilizand un combinezon si o masca de protectie.