Lucerna

Erbicidele sunt substante chimice care sunt utilizate pentru controlul plantelor nedorite din culturi, plantatii pomicole, plantatii viticole, parcuri, cai ferate etc.

Erbicidele pot fi de mai multe feluri dupa spectrul de actiune si anume: selective sau totale. Erbicidele totale sunt acel tip de erbicide care actioneaza asupra unor anumite specii de plante. Erbicidele totale sunt cele care actioneaza asupra tuturor speciilor de plante.

In functie de perioada de plantare erbicidele pot fi preemergente sau postemergente. Erbicidele preemergente sunt cele care se aplica inainte ca buruienile sa rasara. Erbicidele postemergente sunt cele care se aplica dupa rasarirea buruienilor.

Erbicidele mai pot fi de contact sau sistemice. Erbicidele sistemice cunt cele care actioneaza la interior, fiind absorbite prin frunze. Erbicidele de contact sunt cele care actioneaza la exterior prin contact direct cu planta ce urmeaza a fi eliminata.

Erbicidele pentru lucerna ar trebui sa fie aplicate cand buruienile sunt intr-o faza mai tanara. De exemplu erbicidul Pantera 40 EC se aplica postemergent, cand buruienile graminee au 2-4 frunze.

Pentru siguranta dumneavoastra este recomandat sa folositi masca de protectie. Pentru pulverizarea erbicidelor puteti folosi pompa de stropit Evo Tools.