Prun

Erbicidarea solului este o lucrare importanta care trebuie facuta in livada pentru a proteja pomii de buruieni. Alegerea erbicidelor este esentiala si se face in functie de spectrul de actiune asupra buruienilor, anuale sau perene, monocotiledonate sau dicotiledonate si eficacitatea acestora.

Pentru aplicarea cat mai corecta a erbicidarii la prun trebuiesc luate o serie de masuri cum ar fi: alegerea corespunzatoare a duzelor de pulverizare a solutiilor, stabilirea corecta a inaltimii de la care se pulveriozeaza solutia, pastrarea pe cat posibil a unei presiuni de lucru cat mai constante si a aceleasi viteze de deplasare a agregatelor de aplicare a erbicidelor, realizarea unei pulverizari cu picaturi fine care sa ramana pe frunzele buruienilor.

Erbicidele la prun se aplica in general postemergent, adica dupa rasarirea buruienilor in perioada de vegetatie a acestora.

Aplicarea erbicidelor la prun este esentiala deoarece buruienile care se dezvolta in livada sau gradina dumneavoastra sunt concurenti directi pentru hrana si apa, iar acest lucru inseamna ca daca buruienile se vor dezvolta suficient pot compromite recolta.

In momenutl in care folositi erbicide la prun puteti utiliza o masca de protectie.