Mustar

Utilizarea de erbicide pare inevitabila, mai ales atunci cand variantele mecanice (plivirea) sau cele organice nu au efectul asteptat. Instinctul este sa cumperi o sticla de erbicid si sa-l aplici pe buruienile care ti-au invadat cultura de mustar.

Acest lucru poate functiona pana la un punct, dar lucrurile pot merge foarte prost, in special daca nu citesti cu atentie eticheta. Evita aplicarea de erbicide in apropierea plantelor sensibile sau selecteaza erbicide care nu cauzeaza ranirea plantelor din apropiere. Fii un bun vecin si protejeaza culturile si gradinile din apropiere.

Lasa o zona tampon intre zonele tratate cu erbicide si plantele sensibile. Instructiunile de aplicare ale erbicidelor pe care le folositi la mustar pot specifica latimea recomandata pentru zona tampon. Aceasta zona va permite picaturilor mai mari sa se aseze inainte de a ajunge la plantele pe care doresti sa le protejezi. Nu aplica erbicide la mustar atunci cand bate vantul. Acesta poate transporta picaturi de erbicide pana in zonele in care se afla culturi, gradini, locuinte, oameni, animale sau surse de apa.

Pentru a putea aplica erbicidele la mustar aveti nevoie de o pompa de stropit. Garden Farm va recomanda pompele de stropit de la Evo Tools. Pentru a va proteja in momentul erbicidarii puteti folosi o masca de protectie.