Usturoi

Nu aplicati erbicide la usturoi niciodata imediat dupa ploaie, atunci cand plantele sunt umede, si nici daca se anunta precipitatii abundente in perioada urmatoare. Solutia are nevoie de un anumit interval de timp pentru a-si face efectul, deci trebuie sa fie aplicata pe planta uscata si sa nu fie spalata imediat de prima ploaie.

Nu este recomandat sa aplicati erbicide la usturoi nici atunci cand vantul sufla cu o viteza mai mare de 15-20 de kilometri pe ora. In aceste conditii, stropii pulverizati sunt luati de vant si purtati la mare distanta, iar pe buruieni va ajunge o cantitate mult mai mica de erbicid.

Pentru culturile legumicole, in cele mai multe cazuri, erbicidarea se efectueaza inaintea insamantarii. Unele erbicide pot fi aplicate si in timpul insamantarii si chiar in perioada de vegetatie, atunci cand este nevoie. De asemenea, erbicidarea mai poate fi facuta preemergent, adica in perioada dintre semanat si rasarirea plantelor de cultura si a buruienilor.

Erbicidul folosit pentru usturoi trebuie sa distruga doar buruienile, fara a afecta si legumele cultivate. De aceea, primul criteriu trebuie sa fie selectivitatea solutiei folosite fata de plantele de cultura.

Nu uitati sa va protejati in timpul in care aplicati erbicide la cultura de usturoi folosind un combinezon si o masca de protectie.