Filtre

Alun

Alegerea fungicidelor potrivite pentru stropirea pomilor de alun este influentata de etapa de vegetatie, varsta plantatiei, conditiile climatice specifice zonei in care se gaseste livada sau gradina si rezerva de boli si daunatori. Un tratament corect realizat implica nu doar respectarea pasilor si a metodelor recomandate de catre specialisti, ci si o buna protectie pentru persoanele care se ocupa de stropire. Este recomandat sa folositi un combinezon de unica folosinta, masca de protectie si manusi.

Principala metoda de aplicare a fungicidelor la alun este stropirea prin intermediul echipamentelor de pulverizare terestre (este recomandat sa folositi o pompa de stropit Evo Tools). Acestea asigura o imbaiere completa si eficienta a intregii plantatii, evitand insa scurgerile care pot afecta solul.

Dupa folosirea completa a solutiei de stropit, atat ambalajele din care provine produsul, cat si pompele folosite in livada trebuie clatite bine cu apa. Este important ca substantele utilizate in tratamentele fitosanitare sa nu ajunga pe sol sau in apa.

Combinat cu folosirea fungicidelor la alun mai puteti utiliza si un ingrasamant Cropmax sau un regulator de crestere Tron PH care ajuta la aplicarea mai buna a fungicidelor (aplicarea Tron PH se face inainte de aplicarea oricarui produs).