Mazare

Combaterea buruienilor in culturile de legume este un lucru destul de dificil din cauza gradului ridicat de fertilitate al solului pe care se cultiva legume. Acest lucru plus faptul ca buruienile se inmultesc extrem de rapid, o singura planta putand produce pana la 5000 de seminte denota faptul ca daca nu sunt aplicate la timp erbicidele culturile pot fi compromise.

Pentru a aplica erbicidele la mazare trebuie sa tineti cont de mai multi factori cum ar fi: momentul optim pentru folosirea erbicidelor la conopida (acest lucru depinde de substanta pe care o folositi si tipul buruienilor pe care vreti sa le combateti). Temperatura este un alt factor de care trebuie sa tineti cont in momentul aplicarii erbicidelor la mazare, deoarece daca erbicidul este aplicat cand temperaturile depasesc 20 de grade Celsius, acest lucru poate duce la anularea substantei active.

In cele din urma un ultim aspect de care ar trebui sa tineti cont in momentul folosirii erbicidelor la mazare este umiditatea atmosferica. Este indicat ca inainte sa utilizati erbicidele sa verificati si prognoza meteo pentru a nu urma perioade de ploaie.

Pentru a putea folosi erbicide va recomandam sa utilizati o pompa de stropit Evo Tools, iar pentru a va proteja in momentul erbicidarii puteti folosi manusile de gradina si masca de protectie.