Zmeura

In primul rand, trebuie facuta foarte atent alegerea corecta a erbicidelor pentru zmeura. Modul de actiune al erbicidelor le imparte in doua categorii: sistemice si de contact. Ambele pot fi folosite pentru erbicidarea livezilor, pentru a inlatura buruienile. Efectul erbicidelor de contact se va face simtit asupra buruienilor sub forma unor arsuri, plantele nedorite ajungand sa se usuce in totalitate in cateva zile. Astfel de erbicide de contact pot fi folosite de 2-3 ori pe an in cazul livezilor, cand buruienile au o inaltime de peste 10 centimetri.

In functie de situatie, aplicarea de erbicide la zmeura se poate realiza preemergent sau postemergent. Erbicidarea preemergenta in plantatiile de zmeura se realizeaza de obicei toamna sau primavara devreme. Aplicarea erbicidelor pe solul maruntit si omogenizat corespunzator va impiedica germinatia semintelor, problema buruienilor fiind astfel rezolvata dinainte de a aparea.

Pentru a aplica erbicide la cultura de zmeura puteti folosi o pompa de stropit Evo Tools, iar pentru a va proteja in timpul aplicarii erbicidelor la zmeura puteti folosi un combinezon si o masca de protectie.