Camelina

Camelina este o planta care face parte din familia Brassicaceae. C. sativa a fost cultivata in mod traditional ca si cultura oleaginoasa pentru a produce ulei vegetal si hrana pentru animale. Ca planta anuala de vara sau de iarna, camelina creste la inaltimi de 30-120 cm, cu tulpini ramificate care devin lemnoase la maturitate. Frunzele sunt alterne pe tulpina, lanceolate, cu o lungime de 2-8 cm si o latime de 2-10 mm. Frunzele si tulpinile pot fi partial paroase. Florile sale abundente, cu patru petale, sunt de culoare galben pal. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi in cultura de camelina.

Insecticidele sunt substante chimice care omoara sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare din cultura de camelina. Insecticidele sunt folosite in agricultura, silvicultura si pomicultura.

Mai multe detalii despre insecticidele pe care le puteti folosi la cultura de camelina veti afla din articolul nostru -> Camelina (Camelina sativa) - Sfaturi pentru cultivare, boli si fertilizare.