Filtre

Sfecla de zahar

Erbicidele sunt substante chimice care sunt utilizate pentru controlul plantelor nedorite din culturi, plantatii pomicole, plantatii viticole, parcuri, cai ferate etc.

Exista anumite boli si daunatori care pot compromite cultura de sfecla de zahar. Alaturi de acestea, si buruienile pot distruge cultura, motiv pentru care este esential ca acestea sa fie eliminate din cultura de sfecla de zahar inca de la inceput.

In functie de perioada de plantare erbicidele pot fi preemergente sau postemergente. Erbicidele preemergente sunt cele care se aplica inainte ca buruienile sa rasara. Erbicidele postemergente sunt cele care se aplica dupa rasarirea buruienilor.

Utilizarea erbicidelor poate imbunatati oportunitatea insamantarii, permitand plantarea in timp util a culturilor. Structura solului este imbunatatita, reducandu-se riscul de eroziune. In agricultura cu pamant uscat, controlul eficient al erbicidelor pentru secara asigura absorbtia mai mare a apei de catre culturi, reducandu-se astfel daunele din cauza secetei.

Pentru a va proteja in momentul in care folositi erbicide la sfecla de zahar trebuie sa folositi un combinezon si o masca.