Sparanghel

Momentul optim pentru a utiliza erbicide la sparanghel depinde de substanta folosita, conditiile in care se aplica tratamentul si tipul buruienilor pe care vreti sa le combateti.

Exista erbicide cu aplicare postemergenta, care se administreaza cand plantele de cultura au ajuns la un anumit stadiu de dezvoltare, iar buruienile nu au depasit faza de 2-3 frunze in rozeta - in cazul celor dicotiledonate - sau 5-6 centimetri in inaltime - in cazul celor monocotiledonate.

Erbicidul pe care il folositi la sparanghel are nevoie de un anumit interval de timp pentru a-si face efectul, deci trebuie sa fie aplicata pe planta uscata si sa nu fie spalata imediat de prima ploaie. Totusi, o ploaie moderata la circa 3-4 ore dupa folosirea erbicidelor la sparanghel poate creste eficacitatea substantei aplicate.

Daca intr-un interval de maxim o saptamana dupa ce ati folosit erbicide la sparanghel nu a plouat, plantele trebuie stropite prin aspersiune, pentru ca altfel se reduce considerabil absorbtia substantei de catre buruieni. Nu este recomandat sa faci erbicidarea la sparanghel atunci cand vantul sufla cu o viteza mai mare de 15-20 de kilometri pe ora. In aceste conditii, stropii pulverizati sunt luati de vant si purtati la mare distanta, iar pe buruieni va ajunge o cantitate mult mai mica de erbicid.

In momentul in care utilizati erbicide la sparaghel va puteti proteja folosind un combinezon de unica folosinta si o masca de protectie.