Filtre

Fumarita

1 2
1 2

Fumarita este o buruiana dicotiledonata, anuala, ce are o culoare albastrui-verzuie si un miros neplacut. Fumarita mai poate fi gasita si dupa denumirile de fumul pamantului, iarba de curca sau dupa denumirea stiintifica Fumaria officinalis.

Fumarita (Fumaria officinalis) poate fi observata in zonele in care solul este bogat in substante nutritive, permeabile sau cele sarace in calciu.

Fumaria officinalis germineaza in anotimpul de primavara si toamna, iar adancimea de germinare este cuprinsa intre 0,5 si 1 centimetru.

Cotiledoanele sunt lungi, ascutite la varf si petiolate, iar hipocotilul (portiunea de tulpina cuprinsa intre cotiledoane si baza radacinii) este de culoare rosu deschis.

Erbicidul este un agent chimic care distruge sau inhiba dezvoltarea oricarei buruieni, desigur in afara de cultura cultivata.

La aplicarea erbicidului pentru combaterea buruienii fumarita trebuie sa va echipati corespunzator pentru ca substanta pe care o dispersati sa nu intre in contact cu pielea. In acest caz veti avea nevoie de o masca de protectie, un combinezon de unica folosinta si niste manusi.

Puteti afla mai multe detalii despre buruiana fumarita din articolul nostru (click aici)!