Filtre

Doritoare

Doritoare sau dupa denumirea stiintifica Veronica hederifolia este o buruiana dicotiledonata care face parte din familia Scrophulariaceae si prefera solurile nisipoase lutoase bogate in nutrienti. Veronica hederifolia germineaza la temperaturi mici.

Tulpina este ramificata si taratoare, poate atinge o lungime de maxim 30 de centimetri. Cotiledoanele sunt de dimensiuni mari si au forma ovala. Florile au dimensiuni mici, aproximativ 2-4 milimetri latime.

Doritoare – Perioada de germinare are loc in primavara la o adancime maxima de 0,5-1 centimetru. Perioada de inflorire are loc in primavara. Doritoare (Veronica hederifolia) – culturi atacate: cereale, rapita, morcovi, leguminoase

Erbicidele pentru combaterea buruienii Doritoare (Veronica hederifolia) sunt menite sa stopeze dezvoltarea si inmultirea buruienii. O singura astfel de buruiana poate produce un numar de seminte de ordinul miilor care isi pot pastra puterea de germinatie timp de foarte multi ani.

Pentru a putea scapa de Doritoare (Veronica hederifolia) trebuie sa folositi erbicide specifice, aplicate cu ajutorul pompelor de stropit.

Pentru a putea sa stropiti cu erbicide trebuie sa fiti imbracat adecvat, adica veti fi nevoit sa purtati un combinezon, masca si manusi de protectie.

Pentru mai multe detalii despre Doritoare puteti citii articoul nostru (click aici)!