Filtre

Scanteiuta

Scanteiuta (Anagallis arvensis) este o buruiana anuala, procesul de germinare avand loc foarte des in primavara. Scanteiuta nu este pretentioasa cand vine vorba despre pamant sau clima.

Scanteiuta apare in principal la leguminoase, porumb, morcovi, cereale. Cotiledoanele au forma ovala, iar varful este aspru, late in treimea inferioara, iar jos se pot observa pete maronii. Frunzele la Scanteiuta (Anagallis arvensis) se dezvolta in perechi opuse, avand marginea dreapta si culoarea verde accentuat.

Temperatura ideala pentru germinare este intre 7 si 20 de grade Celsius. Scanteiuta, dupa denumirea stiintifica Anagallis arvensis este o buruiana ce face parte din categoria celor dicotiledonate

Pentru a scapa de scanteiuta trebuie sa folositi erbicide specifice, dar inainte de toate trebuie sa fiti echipat adecvat. In momentul in care aplicati erbicide impotriva buruienii scanteiuta veti fi nevoit sa purtati un combinezon de unica folosinta (pentru ca substanta pulverizata sa nu intre in contact cu pielea), masca de protectie si manusi.

Puteti afla mai multe din articolul nostru despre scanteiuta (click aici)!