Filtre

Pir tarator

Denumirea stiintifica a Pirului tarator este Agropyron repens. Pirul tarator are frunze care odata ajunse la maturitate ating o latime de 5 milimetri. Pirul tarator este o buruiana monocotiledonata ce poate produce pagube insemnate in multe culturi.

Frunzele pirului au nervuri vizibile si o teaca neteda. Inaltimea pirului poate varia de la 20 pana la 100 de centimetri.

Pirul tarator face parte din familia Poaceae. Florile pirului au culoarea verde si sunt grupate in forma de spice asezate pe 2 randuri pe lungimea axului central. Radacina este de tip taratoare si are numeroase noduri pe suprafata acesteia.

Erbicidele pentru combaterea pirului tarator sunt menite sa stopeze dezvoltarea si inmultirea buruienii. Pentru a putea scapa de pirul tarator trebuie sa folositi erbicide specifice, aplicate cu ajutorul pompelor de stropit.

Pentru a putea sa stropiti cu erbicide trebuie sa fiti imbracat adecvat, adica veti fi nevoit sa purtati un combinezon, masca si manusi de protectie.

In aceasta categorie veti putea gasi erbicide pe care le puteti folosi in procesul de combatere a pirului tarator. Mai multe detalii puteti gasi si in articolul nostru (click aici)!