Filtre

Hrisca urcatoare

1 2
1 2

Hrisca urcatoare sau dupa numele stiintific Polygonum convolvulus este o buruiana dicotiledonata, anuala care se inmulteste cu ajutorul semintelor, avand o radacina fusiforma si ramificata. Hrisca urcatoare poate fi observata in solurile bogate in substante nutritive si care sunt moderat acide. Aceasta buruiana nu se poate dezvolta in zonele in care umiditatea este mare sau in zonele umbrite.

Hrisca urcatoare are seminte care germineaza din anul precedent formarii lor, adancimea ideala pentru geminare fiind la 1 maxim 5 centimetri. Temperatura ideala pentru ca semintele sa germineze este de 5 grade Celsius, dar acestea pot germina si la temperaturi de pana la 30 de Grade Celsius.

In aceasta categorie puteti gasi erbicide pe care le puteti folosi impotriva buruienii Hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus).

In momentul in care aplicati erbicidele la hrisca urcatoare tineti cont ca trebuie sa fiti echipat corespunzator (masca de protectie, manusi si combinezon).

Mai multe detalii cum se dezvolta hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus) veti putea gasi in articolul nostru (click aici)!