Filtre

Stir salbatic

1 2
1 2

Stirul salbatic este o buruiana dicotiledonata, anuala, care se inmulteste prin seminte care germineaza primavara tarziu. Denumirea stiintifica a stirului salbatic este Amaranthus retroflexus, dar popular i se mai spune si iarba porcului sau stirul porcesc. Amaranthus retroflexus poate ajunge la o inaltime maxima de 130 de centimetri.

Stirul salbatic are o tulpina foarte paroasa si nu depaseste o inaltime de 60-120 de centimetri. Frunzele au o lungime de maxim 15 centimetri si o forma rombic-ovata. Florile lui Amaranthus retroflexus sunt de dimensiuni mici si unisexuate cu o lungime ce poate atinge 6,5 centimetri.

Erbicidele pentru combaterea buruienii stir salbatic sunt menite sa stopeze dezvoltarea si inmultirea buruienii. Pentru a putea scapa de stirul salbatic (Amaranthus retroflexus) trebuie sa folositi erbicide specifice, aplicate cu ajutorul pompelor de stropit.

Pentru a putea sa stropiti cu erbicide trebuie sa fiti imbracat adecvat, adica veti fi nevoit sa purtati un combinezon, masca si manusi de protectie.

In aceasta categorie veti putea gasi erbicide pe care le puteti folosi in procesul de combatere a buruienii stir salbatic. Mai multe detalii puteti gasi si in articolul nostru (click aici)!