Filtre

Iarba rosie

Iarba rosie sau dupa numele stiintific Polygonum lapathifolium este o buruiana care face parte din cele dicotiledonate (embrionul acesteia are 2 cotiledoane) si are o radacina fusiforma.

Iarba rosie se poate observa dezvoltandu-se pe solurile care sunt bogate in substante nutritive.

Iarba rosie (Polygonum lapathifolium) are cotiledoanele inguste, acestea fiind de 3 ori mai lungi decat latimea. Cotiledoanele pot avea culoarea rosie. Frunzele sunt eliptic-lanceolate si petiolate.

Tulpina acestei buruieni poate fi verticala sau inclinata, de regula este ramificata si are pete rosiatice. Tulpina nu depaseste inaltimea de 100 de centimetri. Florile sunt de dimensiuni mici si au o culoare alb-verzui sau roz-pal.

Erbicidele pentru combaterea buruienii iarba rosie (Polygonum lapathifolium) sunt menite sa stopeze dezvoltarea si inmultirea buruienii. Pentru a putea scapa de iarba rosie (Polygonum lapathifolium) trebuie sa folositi erbicide specifice, aplicate cu ajutorul pompelor de stropit.

Pentru a putea sa stropiti cu erbicide trebuie sa fiti imbracat adecvat, adica veti fi nevoit sa purtati un combinezon, masca si manusi de protectie.

Pentru mai multe detalii despre Iarba rosie puteti citii articoul nostru (click aici)!