Filtre

Pirul gros

Pirul gros sau Cynodon dactylon este o buruiana monocotiledonata (embrionul are un singur cotiledon) care are radacini adventive (un tip de radacina care se dezvolta pe diferite parti ale plantei) si lastari ce incep de la nivelul nodurilor spre lateral. Din cauza radacinii pirul gros are un proces de inmultire rapid si creeaza pagube insemnate.

Radacinile este principalul motiv pentru care combaterea acestei buruieni este foarte dificila.

Pirul gros are limbul frunzei scurt si teaca acoperita de peri. Paiul se poate dezvolta pana la 30 de centimetri in inaltime atunci cand planta infloreste.

Erbicidele pentru combaterea pirului gros sunt menite sa stopeze dezvoltarea si inmultirea buruienii. Pentru a putea scapa de pirul gros trebuie sa folositi erbicide specifice, aplicate cu ajutorul pompelor de stropit.

Pentru a putea sa stropiti cu erbicide trebuie sa fiti imbracat adecvat, adica veti fi nevoit sa purtati un combinezon, masca si manusi de protectie.

In aceasta categorie veti putea gasi erbicide pe care le puteti folosi in procesul de combatere a pirului gros. Mai multe detalii puteti gasi si in articolul nostru (click aici)!