Coacaze

Coacazul este o specie de arbust fructifer care se dezvolta sub forma de tufa, care poate oferi productii mari (10 tone/ha). In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi la coacaz.

Daunatorii care pot aparea la coacaz sunt:

Gargarita mugurilor: O specie de gargarite care ataca in mod special mugurii, ierneaza in stratul superficial al pamantului.

Paduchele de San Jose: Acesta ataca peste 200 de plante, ierneaza pe scoarta plantelor infectate. Planta dumneavoastra se poate sufoca in cazul unui atac masiv, larvele se raspandesc pe toate organele plantei.

Afidele: Acestea pot fi gasite sub forma de colonie in partea inferioara a frunzei. Daca acestia ataca intr-o forma avansata pot provoca stres plantei, ducand la moartea acesteia.

Insecticidele sunt substante chimice care omoara sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare. Insecticidele sunt folosite in agricultura, silvicultura si pomicultura.

Pentru mai multe detalii despre combaterea bolilor si daunatorilor la coacaz puteti citii articolul nostru: Coacaz - Beneficii, boli, daunatori, plantare si ingrijire.