Spanac

Spanacul este o leguma care face parte din familia chenopodiaceelor. Aceasta planta o planta perena comestibila. Spanacul este o planta anuala ce are o radacina fusiforma, tulpina este dreapta si poate atinge inaltimi de 30 de centimetri. Florile sunt de culoare galben-verzui si au diametrul cuprins in intervalul 3-4 milimetri.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care pot aparea in cultura de spanac.

Cativa daunatori care pot aparea in cultura de spanac sunt: afide, musculita alba de sera, etc.

Afide - Sunt niste paduchi, acestia se pot gasii pe mai multe tipuri de plante printe care si spanacul. Fac parte din familia Aphididae, formeaza colonii pe partea inferioara a frunzei, acestea rasucindu-se si schimbandu-si culoarea. Afidele lasa in urma lor pe planta o secretie lipicioasa cu aspect stralucitor.

Musculita alba de sera - este unul dintre cei mai mari daunatori ai culturilor vegetale si ornamentale din sere din intreaga lume. Musculita alba de sera provine initial din America tropicala si subtropicala, probabil Brazilia sau Mexic. Sute de specii de plante din diferite familii servesc drept gazde potrivite pentru aceasta musculita alba.

Insecticidele pe care le folositi in cultura de spanac au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora.