Usturoi

Usturoiul prefera zonele insorite, deci alegeti un loc care sa aiba parte de soare pe toata perioada primavara - vara. Fiecare material saditor va fi plantat la o distanta de 15 centimetri, iar intre randuri de 30 de centimetri distanta. Indepartati si lucrati o cantitate adecvata de spatiu de gradina. Dupa obtinerea spatiului, marcati randurile. Plantati materialul saditor cu radacina in jos, la o adancime de 5 centimetri. Udati iar apoi acoperiti cu mulci. Usturoiul va trebui ingrijit in primavara, odata ce pamantul se incalzeste, iar acesta incepe sa se dezvolte.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi impotriva daunatorilor care apar in cultura de usturoi.

Daunatorii care pot aparea in cultura de usturoi sunt:

Tripsi: Acestia sunt insecte de dimensiuni foarte mici, care ataca foarte multe plante de cultura. Atacul acestora este sub forma de colonie asupra florilor si frunzelor.

Musca miniera: Aceasta poate fi intalnita la aproape toate culturile de legume, larvele produc gauri in frunze sub forma de tuneluri, iar adultii se hranesc cu limbul frunzelor.

Afla mai multe detalii despre bolile si daunatorii care pot aparea in cultura de usturoi din articolul nostru, click aici!